sâmbătă, 11 iunie 2011

Motivatii

"În relaţia artist plastic-public, galeriile de arte vizuale, indiferent de structura lor (clasică sau virtuală), rămân neîndoielnic forma cea mai eficientă de comunicare. Posibilitatea de a dialoga cu artiştii contemporani crează o ambianţă culturală deosebită, importantă ca exemplu şi pentru generaţiile viitoare. Teoretic lucrurile sunt arhicunoscute; mult mai complicat este, însă, a pune în aplicare deziderate de acest fel în zilele noastre.
Probabil că trecem printr-o criză, nu atât economică cât de iniţiativă, deşi cred că ultima o genereaza pe cea dintâi. Din păcate, pauzele mari în cultură duc spre involuţie.
Ideea deschiderii unei noi galerii este doar o modestă tentativă de a scoate dintr-un con de umbră artele vizuale şi, în primul rând, de a promova tineri talentaţi, pentru care participarea la o expoziţie alături de artişti consacraţi putea fi, până acum,  doar un vis. În acelaşi timp sperăm să ne putem integra în strategia de dezvoltare a turismului cultural lansată de Consiliul Judetean Neamt." (Arcadie Raileanu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu